Pad uit de put in Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp is aan het herinrichten van de riolering begonnen. Daarbij worden gescheiden systemen voor afvalwater en regenwater aangelegd en wordt er meer water in de wijken vastgehouden, bijvoorbeeld door waterdoorlatende verharding en afwatering op het groen. Deze maatregelen pakken vaak vanzelf al goed uit voor amfibieën en de Paddenpatrouille is heel blij dat er ook gelijk wat natuurvriendelijke oevers worden gemaakt. Daarnaast zijn er ook zorgen, bijvoorbeeld over de geplande regenwaterafvoer op een sloot waar duizenden amfibieën paaien. Door al het vuil dat meespoelt is regenwater uit kolken slecht voor de waterkwaliteit.

De gemeente heeft ons gevraagd te kijken waar de meeste amfibieën nu in kolken vallen. Daar kunnen dan, naast een amfibievriendelijker straatinrichting, ook paddentrappetjes worden gemonteerd. Voor het checken van de kolken zijn we dringend naar vrijwilligers op zoek! Kun je af en toe een paar uurtjes missen en wil je de padden uit de put helpen? Meld je dan aan voor de instructieavond in augustus.

Foto: Tanja Franscoise

Noordwijkse padden

De Noordwijkse paddenpatrouille stond in de Noordwijker en in het Noordwijkerhouts weekblad met een leuk stukje en een video. Je kunt het hier vinden. Noordwijk heeft ook een paar borden van de gemeente Noordwijk ontvangen om langs de weg te zetten.

Instructieavonden 2024

Begin februari 2024 organiseren we weer 2 instructieavonden:

Donderdag 1 februari en dinsdag 6 februari

Locatie: Bergmolen 2, Leiden (Merenwijk, Kopermolen, oude Hema-gebouw) https://goo.gl/maps/8wrvT1tWG4XAykMp9

Inloop vanaf 19.30, start om 20.00. Eindtijd: 21.30, uiterlijk 22.00u

Bij je aanmelding via info@paddenpatrouille.nl kun je je voorkeur opgeven. We vinden het belangrijk dat iedereen ten minste één keer bij een instructieavond is geweest. Ben je vorig jaar niet geweest? Kom dan alsnog. Vaker volgen is nuttig: er is altijd nieuwe informatie, ook over de trajecten, je kunt een hesje ophalen en je ontmoet je medevrijwilligers.

veiligheidshesjes padden.nu

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑