(in Leiden, tenzij anders aangegeven)

Stadspolderpad-Broekweg: vanaf het spoorwegviaduct tot het bruggetje Braambes-Melissetuin. Doe ook de tunnel naar Oegstgeest en het eerste stukje bij Tennisvereniging Unicum. Tijdens piekdagen zijn op dit traject 4 mensen nodig, waarbij twee duo’s tegen elkaar in lopen.

Zweilandlaan: het gebied rond de kruising Oegstgeesterweg-Boerhaavelaan-Zweilandlaan, inclusief de parkeerplaats bij Het Waterland: zie het kaartje in de link. Op die parkeerplaats (mosterdgeel gemarkeerd) is het soms ineens druk met werkzaamheden aan het spoor, maar meestal is het enige probleem dat de padden niet tegen de stoeprand op komen als ze terugkomen van het paaiwater. Dus als er geen werklui zijn, hoef je op de parkeerplaats maar één keer te gaan kijken of de zandhellinkjes nog intact zijn. Het autodeel van de Oegstgeesterweg doen we NIET, want dat is veel te onveilig. Daar doe je dus alleen het fietspad. LET OP: de Zweilandlaan zelf doen we niet meer, daar zijn te weinig padden.

Oude Spoorbaan (Leiderdorp): het fietspad (dus niet de autoweg!) langs de Oude Spoorbaan in Leiderdorp, niet ver van de Merenwijk. NB: we lopen tot aan de eerste rotonde, niet verder!

Slaaghsloot: het fiets- en wandelpad langs de Slaaghsloot (Havik- en Kraaienpad) plus een klein stukje langs de IJsselmeerlaan. NB: op Google Maps heet dit stuk Slaaghsloot abusievelijk Stinksloot! Bij dit traject horen ook drie kolken achter de flat aan de Ravenhorst, zie het kaartje in de handleiding. Deze kolken staan meestal droog; je hoeft ze maar één keer te checken en de beestjes in het grasveld te zetten. Kijk vooral ook achter het witte plastic klepje!

Bosrode: Hier loop je over de straat Bosrode zelf, niet over het fietspad aan de overkant van de Stinksloot.

B.G. Cortspad (Leiderdorp): het fiets- en wandelpad langs de A4, tussen de Hoofdstraat en de Mauritssingel. Heel veel salamanders. Er zijn op ons verzoek hellinkjes tegen de stoep op gemaakt, maar het blijft een druk pad.

Meyers/Uhlenbeckkade: Hier lopen we in principe ook over straat. Willen jullie zelf inschatten of het wandelpad ook moet worden gedaan en dat doorgeven? Als er niemand wordt platgetrapt, hoeven we niets te doen.